Rättssäkerheten, ett skämt

Mot terrorn och terroristerna är alla medel tillåtna. Skjut först och fråga sen.

När det kommer till våldtäcksmän och mördare ska vi plötsligt värna om rättssäkerheten och visa övermänsklighet för att tycka mer synd om förövarna än offren.

Tre killar sparkar ner en 29-åring och mördar honom. Eftersom ingen vet vem som utdelade det dödande sparket får två gå fria och en får ett ynka år i fängelse eftersom han erkänt en spark mot magen. Att 29-åringen bevisligen avled av misshandeln är det underligt nog ingen som tänker på.

Sedan har vi en 14-åring som våldtagits efter att ha sett sin mor bli drogad, våldtagen och dränkt. Hennes skadestånd sänks eftersom hon inte led tillräckligt för att få 610 850 kronor. Vad är 600 000 kronor jämfört med diverse höjdares årslöner? Ingenting. Fickpengar. Men eftersom vi pratar om en 14-årig tjej så skall skadeståndet självklart sänkas. Hon våldtogs ju bara efter att ha sett sin mor bli våldtagen och mördad. Sådant är bara värt 510 850 kronor.

Till slut har vi en 27-årig brasilian som fann sig på fel plats vid fel tid. Han blev rädd eftersom han blev förföljd av fem främlingar och sprang iväg. För detta belönades han med fem skott i huvudet av okontrollerbar civilpolis som dessutom får beröm av chefen eftersom de handlade enligt hans order. Det går ju alltid att be om ursäkt i efterhand om det skulle visa sig att man hade fel. Och nästa gång man skjuter någon så finns ju möjligheten för att man skjutit en terrorist.

Terrormisstänkta är alltid skyldiga tills motsatsen bevisats. Om ens då. Medan vanliga brottslingar oftast är oskyldiga även när motsatsen bevisats.