Politiskt inkorrekt

Jag vill inte komma in på politik.

Jag vill inte diskutera USA:s roll i världspolitiken. Jag vill inte kommentera de amerikanska staternas hyckleri och dubbelspel. Jag vill inte tycka att folk som älskar USA är skruvade i pannan. Jag vill inte heller tycka att folk som älskar USA kunde vara lite mer öppna för att kritisera det land som de älskar eftersom det är på väg rakt in i helvete och kritik från de nära och kära är kanske det enda som kan bromsa upp landets förfall.

Jag vill inte le förnöjt och förkunna "vad var det vi sa?" Jag vill inte känna att jag hade rätt i alla mina farhågor under dessa år, för då skulle jag erkänna att världen blivit sämre.

Jag vill inte kommentera kriget mot terrorismen eller fundera på vad nästa ondska skall vara. Jag vill inte känna att vi har avverkat det mesta redan. Jag vill inte tro att vi om 25 år kommer att kriga mot vegetarianismen för att sedan deklarera krig mot länder som börjar på A eftersom vi nu har slut på måltavlor.

Jag vill inte tro att Bush Sr. går ut och säger att han gärna skulle se sin andra son, Jeb, som president. Jag vill gärna tro att det är endast diktaturer som tillåter ärvd makt. Jag vill gärna tro att det endast är diktaturer som hemsöker sin egen befolkning och skrämmer livet ur dem var eviga dag.

Jag vill inte tycka synd om amerikanerna för att de fått de ledare som de valt. Men det gör jag ändå.

Och jag kommer alltid in på politik, förr eller senare.

Jag är precis som USA, jag lär mig aldrig.