Politisk reklam 2009

Folkpartiet har en tant som försöker övertyga mig om att Öron är valuta i EU. Hon skär i en vaniljfläta men pratar om om russin i kakor. Sen envisas hon igen med att med Öron, då klarar man sig gott i EU. Jag förstår inte riktigt. Är det bra att man har två stycken? Eller skär de de där EU-byråkraterna av en öronen om man går med i EMU?

Jag är väldigt förvirrad.

Kristdemokraterna har en kvinna som läser manus precis som de gjorde på den gamla goda tiden i Anslagstavlan. Jag somnar efter den andra meningen. Väcks av att hon pratar alkohol och privata langningscentraler, det är tydligen hennes skäl till att vilja ta plats i Europaparlamentet. Lönen är bra där har jag hört, antar att hon har rätt med att det är enklare att ta in mer alkohol om man har råd. Sen kommer vi till sekundskiftet 0.18/0.19 och vi får världens bästa "var allvarlig och rikta blicken mot kameran"-look.

Jag skrattar. Sen kommer Hägglund in i bilden.

I am Naseer Alkhouri, and I approve this message.