Poesi för fiskar

I de bästa av världar är en viral hit vägen till upptäckten av en dold talang. Sällan har någon förtjänat detta lika mycket som Crazy Pictures och deras sketchprogram "Poesi för fiskar". När deras "Nakenlekar" slog igenom var det säkerligen många av oss som höll tummarna för ett genombrott i filmsverige. Så blev tyvärr inte fallet, utan den virala hiten blev just en sådan, ungefär som en one hit wonder i musikbranschen. Vilket är fruktansvärt synd. För Crazy Pictures-gänget osar talang. Att bläddra genom deras youtube-kanal är att bada i härliga scener, schysst ljussättning, underbart skådespeleri och manus, häftig humor och drabbande allvar.

Crazy Pictures hankar sig fram just nu genom reklamfilmer, kanalvinjetter och annat tv-jobb i periferin. Det är inte tillräckligt. Vad det här gänget behöver är finansiering, antingen av en tv-serie i Grotesco Royal-format, eller en fullängdsfilm. Det får räcka med alla jäkla Roy Anderssons, Colin Nutleys, Richard Hoberts och Kjell Sundvalls. Vi behöver nytt blod.

Och det är så enkelt att se vart pengarna behöver ta vägen. Crazy Pictures är ju där och producerar guldklimpar, den ena efter den andra, så vad väntar Svenska Filminstitutet på? Go, git!