Playstation3 är jättedyr

pengar

Tydligen skall Playstation 3 bli oerhört dyr. Det här tycker Sony är riktigt bra, och roligt. De skryter nämligen om det höga priset hela tiden. Först går Playstations fader Ken Kutaragi ut och säger att folk kommer att arbeta övertid för att ha råd med konsolen. Sedan förtydligar han sig med att den kommande konsolen inte är för alla, utan bara för hardcore-spelarna.

Jag förstår ingenting. Även om detta är sant så vill man väl hålla tyst om saken så länge som möjligt? Varför skrämma spelarna med att de inte kommer att ha råd med att köpa konsolen?

Det dröjer inte mer än någon vecka förrän vi börjar se lite skadereglering, Sony går ut och säger fortfarande att konsolen kommer att bli dyr, men inte överdrivet dyr. Det här för att konsolen inte endast är en spelkonsol utan ett helt mediecenter.

Idag har nVidias Jen-Hsun Huang kommenterat Playstation 3[1], även han menar att konsolen kommer att bli dyr.

Jag kliar mig i huvudet och undrar hur idioterna på Sony verkligen tänker. Microsofts Xbox 360 skall släppas redan i år, den kommer att hamna i marknaden innan Playstation 3. Som spelare kanske jag tänker att jag nog inte skall spara till en Playstation 3 eftersom jag ändå inte kommer att ha råd. Bäst då att köpa en Xbox 360, det är ju också en nästa generationskonsol.

Sonys arrogans påminner mig om Microsofts. Jag hoppas på rejäla förlustsiffror för båda företagen.

Mest av allt hoppas jag att Ken Kutaragi skall få sparken. Jag tål inte divor, det har jag aldrig gjort och det kommer jag aldrig att göra heller.

  1. Konsolen drivs med ett grafikkort från nVidia []