Playstation 3 blir billigare

Playstation 3I alla fall i USA, till en början, och med en twist.

Tyvärr kan inte en nyhet om en prissänkning vara helt enkel att förstå, speciellt när det gäller Sony, att sänka priset är ju att erkänna nederlag och då måste man krångla till det. Därför introducerar man en ny modell av PS3:an, en med en 80 GB stor hårddisk som får ta över det gamla priset på 599 dollar eller 6000 kronor. Samtidigt kommer man att sänka priset på den nuvarande modellen, den med en hårddisk på 60 GB till 499 dollar (blir det då 5000 kronor?).

Än så länge gäller den här nyheten endast USA, lite konstigt kan man tycka att presskonferenser fortfarande är regionsdrivna när de ändå kablas ut över hela världen, jag är dock rätt säker på att vi européer kommer att få motsvarande prissäkningen på 60-gigaren inom kort.

Den som tidigare kollat in Playstation 3:an vet att hårddiskstorleken egentligen inte spelar någon roll ändå då det är väldigt lätt att uppgradera den. Kort sagt kan man räkna med att PS3:an från och med hösten kommer att ligga runt 5000 kronor i pris, fortfarande en tusing för mycket, men lite humanare än tidigare.