Peter Moore har lämnat Microsoft

petermoore.jpgPeter Moore är PR-gurun som lyckats med konststycket att bli synonym med Xbox 360. Med en blandning av pondus, humor, passion, blind lojalitet och galenskap har han tagit Microsofts fanboys (och alla oss andra) med storm.

Beskedet att Peter Moore lämnar Microsoft till slutet av månaden slår därför ner som en bomb, från och med augusti är nämligen Peter Moore ny chef hos Electronic Arts med ansvar för EA Sports.

Det här kan nog jämföras med att Fredrik Reinfeldt plötsligt skulle få för sig att leda Folkpartiet. Så stort är det inom spelbranschen.

Anledningen till att Peter Moore lämnat Microsofts nöjesdivision kan man så klart spekulera i. Personligen tror jag att det helt enkelt handlar om storleken på lönechecken. Den fråga som borde ställas är istället hur avhoppet kommer att påverka Xbox 360 och Games for Windows. Det är nog svårt att hitta en lika älskvärd personlighet som Moore. Ersättaren blir hur som helst för min del helt okända Don Mattick. Det enda jag kunnat ta reda på är att Mattick tidigare arbetat hos EA. Synergin mellan de stora spelbolagen är märkbar.

Som gamer hade jag hellre sett J Allard på tronen.

Uppdatering: TDH är lika snabb.