Ormar i planet

snakes-on-a-plane.jpgPå fredag är det äntligen dags för filmen som bloggare över hela världen höjt till skyarna bara på grund av titeln, filmen som egentligen aldrig hade blivit av om inte nätets "snakeomaniacs" i sitt ramaskri fick Hollywood att lyssna. Jag pratar självklart om Snakes On A Plane. B-filmen som orsakat en kult långt innan visning.

Och visst förstår man varför. Med en så genialisk titel, Snakes On A Plane, förstår man genast vad som väntar. Hollywood förstod aldrig att det var just enkelheten som lockade fansen, de ville till och med byta titeln till "Pacific Air Flight 121", men när både fans och filmstjärna sa ifrån fick filmen fortsätta heta som den gjorde. Filmstjärna förresten, här har vi en Samuel L. Jackson som säkerligen kommer att förknippas med ännu en kultroll, kanske den hetaste sedan hans gestaltning av Jules Winnfield i Pulp Fiction.

DN skriver mer om fenomenet och hur det uppstått. Bland annat om hur fansen fick filmteamet att komplettera med nya scener och hur de fick Samuel L. Jackson att säga "Motherfuckin snakes on this motherfuckin plane!" bara för att det förväntades av honom att göra det i en film av Snakes On A Planes kaliber.

Förhoppningsvis kommer jag att skriva ännu ett inlägg om denna film efter att ha sett den. För Snakes On A Plane missar man bara inte...