Om man nu tror att världen kommer att gå under

Jag har tänkt på de promille människor som tror att världen kommer att gå under när protoner börjar krocka i Large Hadron Collider. Tänkt på dem en del. Jag har undrat vilka de är? Religiösa fanatiker? Lättskrämda människor? Folk som vanligtvis skriver arga insändare?

Jag har tänkt, vad gör man om man nu tror att världen kommer att gå under? Ser man inte till att uppfylla sina önskningar? Beter man inte sig som om det vore den sista dagen på jorden? Flippar man bara inte ut?

Men nej. Mitt intryck är att folk som väntar armageddon runt hörnet beter sig rätt normalt. Och det känns sådär. Jag hade gärna sett lite fler bankrån, folk som säger upp sig och åker till Karibien, skyltar med "thy end is neigh", och framför allt mer nakenhet på gatorna.

Jag menar, om man nu tror att det är the end of times, varför går man då till jobbet, till skolan, tar sig tid att skriva insändare eller spelar in självbegågna karaktärsmord? Det är ju så tråkigt!

Jag har även tänkt på folk som inte bor granne med Schweiz. Hur ska de veta att jorden gått under? Som tur är finns det entreprenörer som fixat biffen. Det känns bra att hålla koll på läget. Och ett annat tips är att kolla på tv-sändningar från Schweiz - det där tillfälliga avbrottet kanske inte är så tillfälligt... Nodge nodge, wink wink, say no more, say no more.