Obligatorisk läsning

popcorn.jpgDet sliter faktiskt på både fritiden, plånboken, lunchrasterna och livet i allmänhet att försöka hänga med i spelbranschen och att låta sig influeras av dess systerbranscher.

När man har det ställt som mig och låter populärkulturen stå som ansvarig för livshanken gäller det att vara proaktiv.

Jag tror ärligt talat att det inte finns en bransch som rör sig lika snabbt som spelbranschen. Utvecklingen är spännande, skrämmande, lovande, stapplande, rusande och hänförande - allt på en och samma gång. Man måste vara rätt envis för att försöka hänga med i svängarna, och alla gör vi vårt bästa.

Någonstans här börjar man förstå varför skolan var så noga med att lära ut informationssökningsteknik. I min jakt på kunskap läser jag otaliga webbsidor och bloggar, kastar mig in i måsteläsning (Edge, Wired, Empire, Games TM och Game Developer) och försöker bredda mina horisonter genom att läsa diverse litteratur och dagstidningar.

Det är tidskrävande och ekonomiskt dyrt eftersom man måste köpa de flesta av de här tidningarna från utlandet då de svenska motsvarigheterna, sorgligt nog, inte riktigt hänger med.

Någonstans här börjar jag känna en längtan efter ett Det Bästa för vår generation. Någonting som koncentrerar mitt läsebehov och som ger mig ett plattform att utgå ifrån. Gärna online, och gärna i likhet med The Ag.

Det finns ju de av oss som försöker att hänga med.