Nysningen mätte 4,2 på richterskalan

nyser.jpgJag beundrar folk som kan nysa tyst och diskret. Samtidigt är jag nog lite rädd för dem. Man är ju lite rädd för det okända, jag kan nämligen inte förstå hur vissa människor lyckas med att undertrycka en av naturens urkrafter.

När jag nyser tror världen att Nordkorea provsprängt ännu en atombomb. Det är en explosion som sker, högljudd och långt från diskret. Jag har fått höra att jag ska försöka kväva mina nysningar eller hålla inne med dem. Jag försökte en gång och gör aldrig om det. Mitt huvud var på väg att sprängas och jag fick, för första gången i mitt liv, migrän.

Faktum att jag finner själva tanken med att kontrollera en nysning som absurd. Jag menar, hur gör man? Det går ju inte. Det är ju fyra liter luft som vill ut till varje pris.

Jag är rätt säker på att Magdalena Ribbing kommer att vara alldeles upprörd över vad jag kommer att säga, men den som försöker stoppa mig från att nysa får nog räkna med att få en sans cravate (jo, jag vet precis vad det betyder) uppkörd någonstans.