NXE är rätt okej, men buggig

Jag kan väl börja med att göra lite som TDH och Xboxflickan och visa upp min nya 360-avatar.

Sen kan vi ta det ett steg längre och recensera uppdateringen av Xbox 360:s gränssnitt, det som så populärt kallas NXE. Första intrycket är positivt, det är smidigare att navigera bland menyerna och konsolen känns snyggare. Går inte riktigt med på att en sketen uppdatering plöstligt ger mig en 360-och-en-halv, men visst, det är en rätt okej förbättring. Ingen bra sådan dock, och jag ska förklara varför.

Den första och riktigt stora fallgropen är buggigheten i systemet. Det är ofattbart att man släpper ett gränssnitt, det första ting en användare kommer i kontakt med, som är så pass dåligt testat och kvalitetssäkrat. Min konsol hann hänga sig tre gånger, en gång i introduktionen när jag skulle acceptera användaravtalet, andra gången när jag bläddrade i min vänlista, och tredje gången när jag tog en bild av min avatar för att använda som gamer card-bild. Det hade varit rent vansinne med de här problemen om de varit mina första intryck av konsolen, snacka om att lämna tillbaka en fallerad produkt och kräva pengarna tillbaka...

Den andra fallgruppen är avatar-systemet. Det gör ont i mitt hjärta att se vilket enormt plagiat det är. Det spelar ingen roll vad Rare eller Microsoft säger, för min del räcker det med att lyssna på avatar-låten för att jag ska bita ihop och kräva en stämning. Det är galet oattraktivt att sno idéer så skamlöst som det görs här. Jag gör det bästa av situationen och ser till att använda min avatar, nu när den ändå finns där med ingen möjligthet till avinstallation. Men seriöst Microsoft... hoppas åtminstone att ni har lite dåligt samvete.

Annars är det här en obligatorisk uppdatering, spelar ingen roll vad man tycker om den, om man har en uppkopplad konsol så kommer man förr eller senare att tvingas uppdatera. Och då antar jag att min recension inte spelar någon som helst roll.