Nintendo ignorerar klimathotet

Greenpeace släpper på årsbasis rapporten "Guide to Greener Electronics" där elektronikbranschens miljövänlighet granskas. För Nintendos del blev årets rapport höjden av pinsamhet, företaget har nämligen lyckats med bedriften att pricka in exakt noll poäng av tio. Det finns med andra ord ingenting som Nintendo gör rätt - det finns ingen framförhållning, ingen plan för hantering av kemikalier, inga planer på att komma ifrån dagens användning av PVC-plast, inget produktansvar, ingen frivillig återvinning, ingen information till konsumenter och ingen statistik på återvunnen material.

Det räcker med att göra delvis dåligt ifrån sig för att få åtminstone ett poäng på Greenpeaces skala, Nintendo lyckas inte ens med detta - betyget blir noll för alla delkriterier för en sund miljöpolicy.

Konkurrenten Microsoft med Xbox 360 lyckas marginellt bättre med 2,7 av möjliga 10 i betyg. Sony å andra sidan lyckas rätt bra med sin Playstation 3 där konsolen får ihop hela 7,3 i betyg.

Som om det inte räckte med att komma sist bland konsolerna placerar sig Nintendo på allra sista plats i undersökningen överlag. Enligt Greenpeace är det första gången som någon misslyckats med att plocka ett enda poäng i deras årliga rapporter.

Det behöver inte sägas att det bara kan bli bättre för Nintendos del från och med nu. Här hoppas man stort på ökat miljöansvar.