Nick Borgen - World Wide Web 800% långsammare

Inspirerad av Shamantis arbete med "U Smile" var jag självklart tvungen att prova att time stretcha en egen låt. Den första kandidaten som dök upp i skallen var, av någon anledning, Nick Borgens World Wide Web. Jag trodde att det skulle vara hur enkelt som helst, Shamantis hade ju bara använt ett verktyg vid namn Paul's Extreme Sound Stretch och dessutom publicerat en guide på lifehacker. Bara att sätta igång.

Det visade sig vara svårare än vad jag trodde. Att faktiskt time stretcha en låt är väldigt enkelt, men att få det att låta hyfsat är ganska svårt. Någonstans ska man ju känna igen låten, och så krävs en viss rytm. Här blev det att pussla med inställningarna en bra stund innan jag var nöjd. Slutresultatet är rätt hyfsat kan jag tycka, det finns en kyrklig hymn där i bakgrunden som jag blev särdeles nöjd med.

Nick Borgen - World Wide Web - Time stretched by ainudil

Vilken låt skulle du vilja time stretcha?