Naymz: Personlig marknadsföring - löjligt namn

naymz.gifDet har börjat trilla in inbjudningar i min postlåda gällande en ny Web 2.0-tjänst/community/portal vid namn Naymz. Till en början var jag på väg att ignorera inbjudningarna bara på grund av namnet. Det är någonting med krystade stavningar som väcker en allergisk reaktion hos mig, men i och med att vänner och kollegor hade gått med var det bara att läsa sig in på tjänsten.

Kort sagt verkar Naymz handla om marknadsföringen av det personliga varumärket. Ens namn är ens rykte, speciellt online där andra riktmärken är svåra att ta tillvara på. Hur många är vi inte som googlat på ett namn i research-syfte? Det är här Naymz kommer in, genom att skapa en profil och fylla den med information som du önskar lyfta fram och sedan samla på dig "RepScore" påstår Naymz att den kommer att lyfta fram ditt namn bland de sponsrade länkarna som Google tillhandahåller. Du blir helt enkelt mer exponerad ju mer "repscore" du samlat på dig - och detta gör du bland annat genom att ha en ständigt uppdaterad profil likväl genom positiv feedback från folk du kopplat ihop dig med.

Ett nätt och prydligt pyramidschema skulle man också kunna kalla det. Ändock tillräckligt intressant för att jag ska ha motivation att kvarhålla en profil. Vi får se vad det kommer att leda till.