Motorola förlorar pengar

Läser hos IT24 att Motorola har finansiella problem, för årets första kvartal räknar man med tunga förluster. Anledningen tordes vara en svag utveckling av mobilförsäljningen. Vem är förvånad?

Motorola har länge varit kända för att utveckla världens tråkigaste mobiltelefoner. Det finns helt enkelt ingenting speciellt med telefonerna, ingenting alls. Visst fick Motorola en uppsving genom lanseringen av den tunna mobilen RAZR, men vad har hänt sedan dess?

Samma mobil har släppts om och om igen. Vi har Motorola RAZR, RAZR V3, RAZR V3i, RAZR V3x, RAZR V3xv, RAZR V3xx, RAZR V6 och sedan kopiorna KRZR, PEBL, ROKR och gudarna vet vad.

Inuti mobilerna ser det inte heller för ljust ut. När man startar en mobil från Motorola får man samma urdåliga mjukvara, samma jobbiga user interface, samma bleka intryck som helt motverkar ytan.

Företagets enda snackis i nuläget är Motorola D&G - en guldfärgad RAZR V3i - det säger egentligen allt.

Det Motorola alltid varit starka på är budgettelefonerna, och det är dessa de ska fortsätta satsa på om de vill få företaget att återigen gå med vinst. Konsumenterna har helt enkelt tröttnat på nästa RAZR-variant.