Microsoft vill inte ha dig

Jag beundrar alla som arbetar hos svenska Microsoft. De här människorna har nämligen lyckats knäcka Microsofts jobbsajt, någonting jag själv försökt göra i tre dagar nu utan att lyckas. Jag är mitt inne i en labyrint som inte ens Theseus hade klarat av, röd tråd eller ej.

Jag vill bara veta en sak. Hur i helvete hittar man Microsofts lediga tjänster?

Det hela börjar med att jag är nyfiken på vilken typ av tjänster Microsoft erbjuder här i Sverige och det leder mig till Microsofts Karriärwebb. Där hittar jag en länk som heter "sök aktuella jobb" och klickar på den. Det för mig vidare till Microsoft EMEA Careers som ber mig att lista det land jag önskar arbeta i. Jag väljer Sverige och hamnar återigen hos Microsofts Karriärwebb som återigen ber mig att söka aktuella jobb. Vilket självklart tar mig vidare till Microsoft EMEA Careers...

Snurrigt värre!

Jag tror att det är så Microsoft hittar sina anställda. Är du tillräckligt klurig för att faktiskt hitta till de lediga tjänsterna så är du troligen tillräckligt klurig för att kunna arbeta på företaget. Enkelt och effektivt.

Snacka om urusel design...

Jag är medveten om att man kan klicka på "Tjänster på Microsoft AB" i menyn till vänster i Karriärwebben, men hur kul är det att basera ett helt inlägg på en fungerande länk? Nä... just det. Och nej, jag letar inte efter jobb.