Microsoft 30 år

Den 23 september 1975 grundades Microsoft av Bill Gates och Paul Allen. Idag är företagets totala dominans i princip ohotad.

Bland allt det onda Microsoft gjort så måste vi ändå belysa allt det goda för en gångs skull. Utan Microsoft är det tveksamt om datoranvändningen nått den nivå den har idag. Microsofts program är kanske inte världsomskakande spännande, de lyckas dock väl med sitt syfte att förenkla så mycket som möjligt för den vanliga användaren.

Ironiskt att jag sitter och skriver det här på en Firefox kanske. Men jag måste erkänna att jag aldrig hade nått den nivå av datorkunskap utan Microsofts hjälp.

Kort sagt, grattis på 30-årsdagen!

Själv fyller jag 25 idag. Microsoft är med andra ord min låtsastvilling, ändå har jag inte fått ett enda rött öre... orättvist värre.