Mecha-Lincoln säger hej

Ofta hatar jag spelbranschen. Man har världens resurser, befinner sig vid teknikens framkant, arbetar med ordentligt passionerade människor - bara för att komma fram till världens mest pretentiösa skit.

Damnation är ett sådant spel.

Tanken är att introducera ett alternativt universum där steam punk är the shit mitt i det amerikanska civilkriget. Vi pratar om motorcyklar på ånga, maskingevär på ånga, robotar på ånga, ninjor på ånga (ni förstår nog vart jag vill komma) och Lincoln. Självklart använder man sig inte alls av den här världen. Istället får man iklä sig rollen Generisk Snubbe och får då umgås med Tjej med E-kupa och noll i IQ (har ni sett hennes skyddsväst?).

Och som om det inte räckte introducerar spelutvecklarna det som man kallar för "vertical gameplay" - alltså att banor nu plöstligt ska spelas på Y-axeln av någon skitnödig anledning.

Det hela slutar självfallet med en soppa som bara är pinsam. Det enda existensberättigande Damnation har är egentligen att det är ett spel som man kan peka på och skratta åt utan att det känns som mobbing. Någonting Unskippable gör riktigt bra:

Gief spelstudio plz? Jag lovar att återkomma med något någorlunda spelbart.

Uppdatering: FZ har mer om varför det gick så dåligt som det gjorde.