Makibishi Comic

Maikibishi Comic

Spel får gärna vara själslösa, harmlösa och oprovocerande. Samtidigt måste vi se fler spel som är raka motsatsen, spel som har en poäng, som är irriterande, provocerande eller tankeväckande. All kulturyttring mår som bäst när den utmanas och breddas.

Här någonstans kommer japanska Makibishi Comic in. Ett spel vars handling är väldigt enkel att beskriva - hitta fem gömda ninjor i fem olika världar - men vars estetik är utmanade och ibland till och med obehaglig.

Bilden ovan ramar in Makibishi Comic väl. Ett gasmaskförsett och tatuerat spädbarn som skiter ut ninjarobotar medan det lyssnar på musik. Scenariot är så osannolikt att man stannar till och häpnar. Nyfikenheten väcks och ens syn på vad spel kan vara breddas ett par steg. Uppdraget slutfört.

Är du sugen på att stilla din nyfikenhet om varför Makibishi Comic ser ut som det gör ska du inte tveka en sekund utan klicka dig vidare i denna stund. Spelet erbjuder dig ett peka-och-klicka-äventyr du sent kommer att glömma. Vi ses på andra sidan!