Lost till 2010

lost.jpg

Lost-producenterna Damon Lindelof och Carlton Cuse har länge krävt att få veta hur länge Lost är tänkt att sändas i amerikanska tv-kanalen ABC för att på så sätt planera in serien på bästa möjliga sätt. Enligt Resumé kom ABC med ett svar igår. Det blir tre säsonger till och sista avsnittet kommer att sändas året 2010.

Detta är oerhört positivt på en punkt. Serien kommer att inte att dra ut på handlingen i all evighet. Lost-producenterna har visat oss början, de kan nu gå in i mellanakten för att sedan inleda avslutningen lagom till säsongerna fem eller sex.

Negativt blir det dock när man tar i beräkningen att en dragning av handlingen kommer att äga rum ändå då serien ska överleva i tre säsonger till. Den första säsongen var ju verkligen toppen, den andra säsongen lyckades dock skrämma iväg många tittare då den egentligen aldrig var spännande förrän mot de sista tre avsnitten. Den tredje säsongen av Lost har dock växt och fortsatt att växa i mina ögon. Lost är spännande igen och jag ser fram emot varje avsnitt. Ser man till att behålla den här balansen mellan avslöjandena och introduktionen av nya frågor som man haft i den tredje säsongen så kommer jag troligen att fortsätta kolla in serien till slutet.

För er som valt att följa serien hos TV4 har jag en sak att säga. Missa inte de kommande avsnitten! Vi närmar ju oss säsongfinal och tempot skruvas upp ganska rejält. Senaste avsnittet The Brig var en riktig nagelbitare.