Logitech Setpoint, avskyvärd bloatware

logitech lx3

Jag har länge kört med en standardmus från Dell på jobbet. Komplett med hjul och sladd. Till slut tröttnar man och då sitter det ganska fint med en optisk mus. I förrådet hittar jag en Logitech LX3, musen är för smal för sitt eget bästa men fungerar annars bra. Någonting man definitivt inte kan säga om Logitechs drivrutinsprogram SetPoint, ett värre bloatware har jag aldrig skådat.

Själva programmet ligger vid nedladdningspunkten på 50 mb... 50 jäkla mb för en drivrutin till en mus. Det är ofattbart. Och sämre blir det. När nedladdningen väl är klar märker jag att Logitech klämt in Yahoos toolbar med i installationen. Varför i helsike då? Jag vill ha rätt drivrutiner till min mus, jag vill inte ha massor med skit. Tyvärr är det just vad jag får. Exakt vad SetPoint gör kommer jag aldrig att veta. Den autostartar och lägger sig i minnet för att suga upp resurser utan någon synbar anledning.

Jag tålde det i tio minuter. Sedan var det bara att avinstallera och förlita sig på Windows egna drivrutiner. Dessa har fungerat utmärkt och jag är oerhört glad att Logitechs bloatware är borta från arbetsburken.

Ett tips är att avinstallera SetPoint eller att inte installera det alls. Ett onödigare skitprogram är svårt att hitta.