LocoRoco, nu även till Playstation 3

Lika gulligt som det var till PSP är nya Playstation 3-spelet LocoRoco Cocoreccho! Jag hade faktiskt gissat på att Sony inte skulle våga behålla spelets minimalistiska charm, men ack vad fel jag hade. Spelet ser hemskt sött ut, och den vita bakgrunden bidrar väldigt mycket till en avslappnad känsla.

Det är lite konstigt egentligen att spel som Cocoreccho! och LittleBigPlanet får mig att bli totalförälskad i en konsol. Det är kanske en yrkesskada man har - det krävs sannerligen annorlunda spelupplägg för att jag ska tända till.

Förvisso är jag än idag totalförälskad i episka grafiska mästerverk med knappkombinationer som inte ens Johnny Mnemonic skulle kunna komma ihåg - men spel som ger mig det där lilla extra kommer alltid att få upp min hypefaktor.