Littorins bluffexamen?

Arbetsmarknadsministern Sven Otto Littorin (m) ståtar med ett Master of Business Administration från Fairfax University i USA, detta enligt meritförteckningen på regeringen.se.

Denna examen kan dock vara en bluff, detta avslöjar den radikalt liberala och oberoende ledarsidan Friktion.

Fairfax University är nämligen ett bluffuniversitet som säljer examen. Vi har nog alla råkat ut för ett antal erbjudanden via spammailen, Friktion frågar nu sig ifall Littorin gått och blivit lurad, eller ännu värre, om han handlat medvetet.

Läs mer ingående om detta hos Friktion.

Själv tänker jag hålla ett öga på de svenska nyhetssajterna efter en kommentar från Littorin. Det ska bli intressant att se om det skett ett missförstånd eller om arbetsmarknadsministern faktiskt gjort sig misstänkt till urkundsförfalskning.

Uppdaterat. Sven Otto Littorins pressekreterare, Fredrik Östbom, har kommenterat ärendet hos Politikerbloggen:

Sven Otto Littorin läste på distans vid Fairfax University under åren 1995 till 1997 när han var bosatt i USA...

Östbom menar att allting har gått rätt till och tillägger att han inte har några kommentarer på uppgifterna om att Fairfax University skulle vara ett bluffuniversitet.

Det säger mig inte mycket.

Uppdaterat 2. Littorin uttalas sig i Expressen och bekräftar snarare min bild av att det är en bluffexamen det handlar om snarare än tvärtom. Tydligen minns ministern ingenting...