Lars Leijonborgs nya ministerposter

Utbildningsministern Lars Leijonborg har tidigare visat ambitioner att ta över rollen som kulturminister som ni säkert minns. Han nöjer sig dock inte med detta, IDG avslöjar idag att Leijonborg är ute efter fler ministerposter, som till exempel rollen som infrastrukturminister, möjligen även näringsminister. Underhållande nog skulle man även kunna lägga till kulturministerposten som kandidat. Det hela beror nämligen på var man väljer att lägga knäckfrågan.

Andra skulle kalla det att trampa i klaveret men nu har Leijonborg uttalat sig om en politisk fråga i egenskap av folkpartiledare och återigen lagt sig i kollisionskurs med regeringen.

Förvånansvärt nog visar dock Lars Leijonborg på självinsikt med följande uttalande:

"Jag har fått en del kritik för att jag gett mig in i diskussionen utan att det varit tydlig vilken roll jag haft. Men nu uttalar jag mig som folkpartiledare och inte som minister, regeringen har inte riktigt satt ner foten i den här frågan ännu."

Konfliktfrågan denna gång är hur som helst vad som skall hända med de analoga tv-frekvenserna när det analoga nätet släcks. Regeringen väntar på remissvar från Post & Telestyrelsen innan den bestämmer sig. Leijonborg vill dock inte vänta och menar att de analoga tv-frekvenserna ska auktioneras ut. Till vad eller vem har han ingen om, bara "marknaden får bestämma".

Dåså.