Kvinnokampen, 8:e mars

kvinnokamp.gifJag har kämpat hela dagen med att hitta de rätta orden till ett inlägg som firar Internationella Kvinnodagen, jag kämpar ännu skulle man kunna säga.

Jag tänkte först deklarera att jag är feminist och nöja mig med det. Alla som känner mig vet dock redan att jag är feminist, det skulle vara att peka på det uppenbara och jag anser att det här inlägget borde vara värt mer än så.

Till slut kom jag fram till att mina egna ord aldrig skulle räcka. Istället tänker jag låta någon annan berätta varför det än idag är viktigt att fira den Internationella Kvinnodagen, att än idag föra fram kvinnokampen, att än idag våga kalla sig feminist, att än idag kämpa för jämlikhet och jämställdhet.

Mitt val föll på Ulrika Kärnborg och hennes recension av "Kvinnornas svarta bok". Boken handlar kort och gott om kriget mot kvinnorna. Gör dig själv en tjänst och tryck på länken ovan, och läs, och fundera.

Åtminstone för en dag.