Krockat med bilen

Tappade kontrollen över min bil idag. Det blev inga personskador och bara det fick mig att ta lättare på olyckan. Att jag inte gjorde något uppenbart idiotisk fick mig också att sova fridfullt i natt.

Det hela gick till ungefär så här: Det är ordentligt halt på vägarna och jag tar det så försiktigt som det går. I en smal gata möts jag av ett brett fordon och försiktigheten säger åt mig att stanna och släppa honom förbi. Jag hinner knappt nudda bromspedalen (och nu kör jag i högst 30 km/h) förrän bilen slirar iväg. Allting går väldigt fort och jag kör in i en Volvo där de bakre lyktorna på vänster sida demoleras.

Jag hinner tänka, ungefär... "Fan...!"

Efter några minuter av letande och dörrknackande inser jag att Volvons ägare antagligen är på jobbet och att jag omöjligen kan få tag på honom. Det blir att ringa till polisen. Jag förklarar hur olyckan gick till och sedan frågar jag rakt ut "Vad gör jag nu?" Stämningen lättas upp och vi hinner till och med skratta åt saken.

Klockan 15:30 har jag satt upp en lapp på Volvons vindruta där jag förklarar vad som hänt och hur ägaren skall kontakta mig, allt enligt överenskommelsen med polisen.

Inte förrän åtta på kvällen ringen min telefon, jag möts av en trevlig person på andra sidan luren som förstår precis hur halt det var. Jag talar om för honom att jag både gjort en polisanmälan och en skadeanmälan och att han antagligen också behöver göra en skadeanmälan. Vi båda är nybörjare på sådant här visar det sig, båda osäkra på om det är något mer som behöver göras. Samtalet avslutat med att vi utbyter telefonnummer, i fall vi skall behöva prata i framtiden.

När det här skrivs verkar allting ha gått rätt till. Nu väntar jag på svar från mitt försäkringsbolag. Min bil har som tur är inte tagit motorskada eller annat allvarligt. Det enda som hänt är att min höger framlykta gått sönder och att en stor bit plast (ja, plast inte plåt) saknas. Saker och ting ser helt enkelt ut att vara värre än vad de är.

Nu drar min lilla Nissan till sig blickar, vem kunde någonsin ha anat det?