Kristdemokraterna

Göran HägglundBara jag som hatar andsvag media som faller för så kallade kupper från urjobbiga partiledare?

Det enda jag lärt mig de senaste veckorna då allting sprängts runt Göran Hägglund är att denne person är en mediahora. Och en farlig sådan (till och med på bild ser han ut som en psykopat) eftersom han påminner mig om de galna politiker som nu härjar i den amerikanska högern. Hägglund är helt enkelt den nya Politikern, den med ett mer skrämmande budskap än gamlingarna men som ändå kommer undan med det eftersom han har en bra PR-byrå i ryggen.

Det hela påminner mig om en parodi på "Det här är Lennart"-kampanjen. Och det retar mig oerhört att knepen fungerar.

Förresten, jag vill bara slå det där med skoluniformerna i sank.

Ur högersynvinkel: Var det inte ni som talade om den individuella friheten? Vart har den tagit vägen?

För komikens skull: Hur är det tänkt att skoluniformer skall bekämpa sexualiseringen när det faktiskt är sexigt med uniform?

Ur internationell synvinkel: Uniformer stoppar inte mobbning. Man behöver bara titta på England för att inse att det mobbas minst lika mycket där borta som det gör här.

Kläder är bara yta, det är på djupet man måste gå om man vill stoppa sexualiseringen av barn och mobbningen i skolan. Börja gärna med att titta på den cyniska reklambranschen och gå sedan vidare med att granska er egen högerpolitik där man gärna får göra allting bara det handlar om att tjäna ännu mer pengar.

Till sist vill jag kommentera Kristdemokraternas förslag om två karensdagar. Jag förstår inte riktigt vad man vill vinna med detta? Det lär ju inte påverka de långtidssjukskrivna eller göra folk mindre benägna att bli sjuka.

Det enda det här leder till är att fler kommer att åka till jobbet med en förkylning, diarré, ryggsmärtor eller vad det nu kan vara. Vem tjänar på sånt?

Ah, just det. Arbetsgivarna. Kapitalet. Glöm att jag sade något...