Kong sålt till Umit AB

Umit ABOj! Umit AB, företaget som bland annat ligger bakom Gameplayer, Ungdomar.se och diverse webbdesignprojekt har idag köpt spelsajten Kong med tillhörande communityt Gamer och sportsidan Sportgamers.se.

Att Skriva om Spel har mer om uppköpet med en tillhörande snabbintervju.

Jag har tidigare varit skribent för Kong och håller fortfarande kontakt med de flesta medarbetarna, Gameplayers chefredaktör Lars Jensen är dessutom en vän. Det händer grejer i gemenskapskretsen med andra ord. Exakt vad som ska hända nu är oklart, men självklart hoppas jag att Kongs skribenter ska fortsätta skriva i en eller annan form - förmågorna ska man fortsätta ta tillvara på.

Kongs chefredaktör Thord Daniel Hedengren har drivit Kong och Gamer i över tio år, det här är lite av ett kapitel inom speljournalistiken som nu får ett avslut, Hedengren fortsätter dock att se framåt med bland annat designuppdrag i USA med företaget 901pm och som skribent hos 901am. Från svenskt till internationellt fokus med andra ord.

Det här blir en affär jag ska hålla ögonen på. Medias framtid ligger ju online, och just Gameplayer börjar segla upp som en av de stora lirarna i matchen om spelbranschen. Spännande.