Kong goes Wordpress

kong

Jag började min spelskribentkarriär hos Kong. Från att tidigare följt sajten av och till från den tid då de kallades tvspel.nu vågade jag äntligen skicka en skribentansökan och togs då emot som skribent.

Sedan dess har Kong alltid stått mig varmt om hjärtat. Jag har följt utvecklingen från tvspel.nu, till Kong, till nyhetsbrevet Kong[1], Kong 2.0 och så vidare. Nu är vi framme vid Kong 5.0 och det är WordPress som tagit över som publiceringsverktyg ihop med ett riktigt snyggt egendesignat tema.

För en sajt som varit igång sedan 1996 har Kong alltid lyckats med att behålla en fräsch känsla. Så fort man märkt av att läsarna tröttnat har en ny design dykt upp som livat upp stämningen.

Nu när man kör med WordPress som backend kan jag tänka mig att saker och ting blivit lättare att administrera. Inte minst på grund av alla möjliga och omöjliga plugins man kan använda sig av.

En annan nyhet jag lägger märke till är att sajten breddat sig från att exklusivt skriva om spel till att ta in film, musik, prylar och annat smått och gott.

Av de gamla godingarna bland spelsajter är det väl bara Gamingeye och Gamecore som fortfarande är i enorm behov av nydesign. Jag märkte nämligen att Level7 hade fixat en ny dräkt för inte så länge sedan.

  1. Jag tror att mina första skribentuppdrag hamnade här någonstans. []