Kapten Sverige

kaptensverige.jpgJust nu pågår inspelningen av den svenska superhjältefilmen Kapten Sverige.

Jag kan inte heller tro på vad jag just skrev. Men tydligen har produktionsbolaget Sjöstedt/Fjellström Filmproduktion HB startat inspelningen av en svensk superhjältefilm. Det är varje dag man hör talas om sådant.

För regi och manus står Ted Kjellson. Från IMDB får jag veta att han regisserat Tompta Gudh och Alla bara försvinner. Jag har inte sett någon av filmerna, men nu blir man klart nyfiken.

Ett synopsis cirkulerar på webben:

Filmen handlar om den svenske superhjälten Kapten Sverige som, vid sidan av sina åtaganden som superhjälte, ställs inför de problem bärandet av en hemlig identitet medför i det praktiska vardagslivet.

Jag har även hittat en videointervju i Norran[1]. Här förklarar producenten Mathias Fjellström att han gärna ser mer drama än komedi. Alltså, det här kan antagligen vara det bästa som hänt svensk film. Eller precis tvärtom, så pinsamt att ingen kommer att vilja synas i biografen.

Kul projekt hur som helst. Rätt modigt.

Det finns en platshållare åt den officiella hemsidan, personligen ser jag fram emot en uppdaterad sajt och mer information.

  1. Kräver quicktime []