Jo, Songsmith alltså

Jag är ännu inte säkert på om beslutet att ladda upp mitt lilla jingle är det bästa eller sämsta jag tagit under bloggens livstid. En sak är dock säker, inget annat inlägg har gett så många kommentarer in real life som den här.

Egentligen hade jag tänkt recensera Microsofts Songsmith ordentligt redan i samband med youtube-klippet, men jobbet just nu är ganska häktiskt och det har dragit ut på tiden.

Songsmith alltså. Du laddar ner 100 MB, startar upp programmet, väljer genre, programmet spelar upp en takt trummor som du ska sjunga till och slutligen görs en analys av din röst och musik läggs på.

Resultet är rätt uselt. Känslan är kass midi och hawaiiskjorta. Det funkar kanske på förfesten , eller möjligtvis för barnen där hemma. Det kan ju vara som de där kassettinspelningarna föräldrarna plockar fram för att påminna om hur liten man var. Kan tänka mig att en Songsmith-WMA kan fungera likadant om några år.

Men just nu? Det är lite av ett skämt att programmet faktiskt kostar pengar. Jag tror att väldigt få skulle känna att de fått valuta för pengarna om de köpt Songsmith.

Trialversionen erbjuder sex timmar gratis användning. Det räcker och blir över.