Jävla internet: Heroes

Jag har länge hållit mig ifrån Heroes. Delvis för att jag föredrar att se serier av den här typen på en dvdbox i min egen takt, delvis för att TV4 skulle ta in serien i höst. Detta var dock omöjligt tack vare det jävla internätet. När en hel umgängeskrets redan lagt sina ögon på alla avsnitt och gärna diskuterar dem mellan varandra har man inget val. Man måste kolla in Heroes själv, inte bara för att kunna hänga med i diskussionerna och bidra, utan även för att slippa höra spoilers.

Jag undrar nu om inte TV4 gjort ett enormt misstag i att skjuta upp premiären av Heroes ända fram till hösten. Kommer någon från målgruppen att bänka sig framför tv:n när de redan sett alla avsnitt?

Det troliga svaret är faktiskt ja. Jag må tycka att Heroes inte är lika episkt som Battlestar Galactica, Lost, House eller The Sopranos, det vinner dock på charm, humor och den där löjliga drömmen om superkrafter alla haft någon gång. Svagast är pilotavsnittet som brukligt är, sedan tar Heroes fart för att växa stadigt till varje avsnitt.

Inför säsongavslutningen sitter jag och är ordentligt laddad. 23:e april kommer Heroes att kicka igång igen hos NBC. Då blir det dags för avsnitt 19 - efter en jobbig cliffhanger. Vid 23:e avsnittet tar första säsongen slut. Det är nära nu.