Jakten på Elgiganten

Idag var det meningen att jag skulle göra verklighet av mitt hot och köpa Gears of Wars för 399 spänn från Elgiganten. Slår upp närmaste varuhus och ser att det ligger i Bromma. Tunnelbana till Alvik och sedan vidare med buss 110.

Sagt och gjort är klockan 18:15 och jag sitter på buss 110 mot Bromma flygplats. Hållplats Varuhusen och det är dags att hoppa av. Jag tog det inte bokstavligen, men satans vad hållplatsen hade rätt. Det ena varuhuset framför det andra stod uppradade där framför mig. Ingen skymt av Elgiganten dock. En promenad från den ena ändan varuhussamling till den andra, in på avkrokar och skumma ställen och jag hittar ändå inte det förbannade varuhuset.

Ger upp.

In på Siba och kollar priserna. Gears of War 449 kronor. Helt okej pris och jag bestämmer mig för ett köp. Nöjd och glad beger jag mig mot busshållplatsen, kommer fram 19:15 för att se att sista bussen gått sex minuter tidigare. Hinner förbanna min otur och mitt beslut att inte skaffa bil så länge jag bor i Stockholm.

Vad fan gör man nu mitt i ingenstans? Efter ytterligare ett par rundor ser jag att området är långt ifrån fotgängaranpassat. Det är bara att bita i det sura äpplet och ringa efter en taxi. Notan landar på 200 spänn.

God Gears of War kostade mig 649 kronor i slutändan. Ironiskt nog är det det rekommenderade priset. Jag kunde ha nöjt mig med att köpa spelet från den lokala Game-butiken och ändå tjänat en slant, för att inte säga massor av tid.

Det är nyttigt att känna sig som en idiot ibland. Idag får jag väl känna mig extra hälsosam.