Jag läser aldrig City

Varje morgon, på väg till tunnelbanan, står två modiga själar och delar ut tidningar. Jag brukar alltid, utan undantag ignorera den rödklädda personens vädjan för att istället vända mig till den grönklädda.

Ni förstår, den rödklädda delar ut gratistidningen Stockholm City. En rätt okej tidning, egentligen, men jag läser aldrig den. Anledningen heter politik. City ges ut av Bonnier och jag skulle aldrig välja att stödja Bonnier när det finns alternativ.

Stenbeck-koncernen står bakom gröna Metro. Inte heller Stenbeck är guds gåva till folket, men jag tror faktiskt att Stenbeck-koncernen är marginellt mindre tecknad film-onda än Bonnier. Därför blir det en Metro på tunnelbanan varje dag.

Kort sagt är det ett val mellan pest och kolera. Hittills håller jag envist fast vid koleran, inte för att jag har något val, utan för att det är en smäll man får ta. I väntan på ett alternativ.