Jag har betalt för att blogga

En gång i tiden betalde jag för att kunna blogga, det insåg jag plötsligt när jag funderade på min skribentkarriär. Sajten som tog betalt hette Sourze och existerar fortfarande under samma affärsidé. När jag började skriva tog man 100 kronor för 10 artiklar, vad jag minns hann jag skriva runt 20 artiklar innan jag plöstligt började få förmåner, antar att redaktionen gillade vad jag skrev. Varför nu någon skulle göra det. Hur som helst ledde det till att jag fick skriva gratis under en period och det var jag väldigt tacksam och glad över.

Det hela gick nog lite för bra, jag fick självförtroende till att skicka mina texter till DN:s, nu nerlagda, nätdebatt och blev publicerad. Sourze tappade sin charm, jag kunde få mina texter publicerade gratis. Ändå måste jag vara rejält tacksam för sajten, den var värd varenda peng jag lade ner på den. Via Sourze fick jag kontakter som ledde till att jag fick en debattartikel publicerad i Aftonbladet och att RingP1 bjöd in mig på en debatt när domen mot Anna Lindhs mördare skulle förkunnas. Tiden på Sourze gav mig även förtroende att satsa på mitt skrivande och i kombination med mitt spelintresse såg detta till att jag först började skriva för webbens bästa spelsajt - Kong för att sedan gå vidare till tidningen Super PLAY.

Idag betalar jag inte längre för att publicera mina texter och detta tack vare den bloggexplosion som nu råder. Det känns jäkligt skönt att sköta sin egen publicering, nu kan till och med mina oerhört nördiga ordlekar få utrymme.

Nyfikna på mina tidiga alster, som jag självklart skäms över då det nog ligger i skribents natur att skämmas för allting utom det man skrivit senast, kan bege sig till min sida på Sourze. Jag ser att jag skickade in ett inlägg så sent som augusti 2004.