Internet Explorer 7

Microsoft har till slut erkänt oss vanliga dödliga och lagt upp en betaversion av kommande Internet Explorer 7 för nedladdning. Faktum är att det här inlägget skrivs med just IE7.

Jag är faktiskt inte helt övertygad. Jag är högst medveten om att det här är en beta och att många förbättringar komma skall. Men just nu är browsern slö, flik-funktionerna grovhuggna och överlag känns designen rätt plottrig. Det sistnämnda handlar förvisso om en vanesak.

Det första intrycket är hur som helst inte positivt. Microsoft har helt klart hamnat efter. Både Firefox, Opera och även Internet Explorer 6 känns piggare och friskare.

Vill du prova själv så kan du göra det genom Microsofts Beta 2 Preview-sajt. Kom ihåg att du gör detta på egen risk då en betaversion aldrig är färdigtestad och diverse problem kan uppstå.

Personligen hoppas jag på någon form av mirakel för att Internet Explorer 7 skall bli den browser som verkligen kan utmana smidiga Firefox.

Uppdatering: Jag har en ganska slö databas-server som ibland kan sluta svara trots att ett inskrivet inlägg redan skickats ut på bloggen. Med IE6 och Firefox 1.5 innebär detta inga problem förutom en felsida. Med IE7 fick jag en felsida och en dubbelpostning av det här inlägget. Ytterligare ett minus att addera till listan.