Inte en terrorist, men under övervakning

Metro tipsar idag om en sajt där man kan testa om man är terrorist, tydligen har ett mjukvaruföretag i USA slängt upp en applikation som fungerar enligt samma algoritm som det berömda "no fly list" som de amerikanska myndigheterna satt upp.

Mitt efternamn ger en indikation. Troligen eftersom den börjar på "Al". Det här säger dock inte mycket eftersom jag är rätt säker på att 50-60% av alla araber har ett efternamn som börjar på "Al". De två bokstäverna funkar ungefär som svenska "af" eller tyska "von".

Jag heter Naseer Alkhouri. Vilket försvenskat kan skrivas som Naseer af Khouri - om jag nu vill hänga runt på Stureplan. Vilket i sin tur faktiskt betyder Naseer av Biskop. Jo, min släkt tillhör den där kristna minoriteten på 3% i Irak.

Tillbaka till ämnet. Enligt terrortestsajten innebär resultatet att jag inte finns med på "no fly list" men att jag troligen kommer att vara övervakad om jag skulle flyga.

terrorist.gif

Samtidigt märker jag dock att mitt förnamn har jäkligt många likheter med andra förnamn som är uppsatta på listan - som Nasir, Nasser, Nassir och Nasr till exempel.

Slutsatsen jag drar är att jag inte räknas som terrorist, men att jag säkert kommer att vara under övervakning.

Testa dig själv.