In Soviet Russia, the Jackal fights you

När det kommer till kritan är datorn min favoritplattform. Det är grymt skönt att slippa ta parti för ett företag. Är du Sony, Microsoft eller Nintendo? Jag uppriktigt avskyr den sidan av konsolbranschen, och när den de facto genomsyrar allt, då händer det rätt ofta att jag får nog för att lägga handkontrollen ifrån mig. På obestämd tid. Som nu.

Det är otroligt skönt att kunna svara pc på frågan om favoritkonsol. Först och främst för att det är sant, men även för att folk, speciellt utanför Sverige, verkar ha glömt att det finns de av oss som tar en datorversion före en konsolversion vilken dag som helst i veckan.

Förvisso innebär detta att man måste ha en dator som orkar köra igång Fallout 3, och turen förbehåller sig som sådan att jag just nu har det. Och det är vid sådana stunder som jag kan kolla in en trailer på Far Cry 2 och känna ett... sug. Open World-titlar har sällan varit min grej, de funkar liksom alldeles för sällan. Men den afrikanska kontinenten och Ubisofts skickliga händer får mig att fundera på om inte det kan gå den här gången. Far Cry 2 har ju ingenting gemensamt med föregångaren, och det är en väsignelse med tanke på hur uselt jag tyckte att Crysis var. Far Cry var ju ett roligt spel, men en uppföljare ska ju helst vara just en sådan, istället för samma sak igen fast i högre upplösning.

Ett araböga kommer att följa utvecklingen på Far Cry 2-fronten. Kanske blir det ett köp till och med.