Ignorerade nyheter

Project Censored är en sajt som specialiserar sig på att rapportera om nyheter som ignorerats av (de amerikanska) mainstream medierna. Årligen tar sajten på sig att framställa en lista på de tjugofem viktigaste nyheterna som det aldrig rapporterade om.

Här följer top 10:

1. Bush-administrationen försöker elimnera den öppna regeringen. Att regeringar alltmer försöker verka i det fördolda strider mot alla vedertagna begrepp om demokrati.

2. Irak, Falluja och de civila dödsfallen. Medan "officiella" siffror talar om 17 000 civila dödsfall har undersökningar placerat dödssiffran på närmare 100 000.

3. Misslyckande att täcka det amerikanska valet. Att diskussionen över huvud taget pågår om hurvida Bush eller Kerry vann valet 2004.

4. Övervakningssamhällets framfart. Om hur the Patriot Act påverkat det öppna samhället.

5. USA utnyttjade tsunamin för militära framsteg. Katastrofhjälpen användes som täckmantel för att bygga nya amerikanska militärbaser i Asien.

6. Den riktiga Mat för Olja-skandalen. USA beskyller FN för korruption när landet uppträtt likadant.

7. Hoten mot journalisterna når oöverträffade nivåer. Om militärt sanktionerade mord på frispråkiga journalister.

8. Bremers mandat, ett hot mot Iraks bönder. Om införandet av patent och kapitalistiska system som direkt hotar böndernas fortsatta verksamhet.

9. Irans nya oljeprogram hotar den amerikanska valutan. Att Iran har börjat acceptera euron som valuta vid oljehandel kan vara en anledning till USA:s tuffare hållning mot landet.

10. Borttagning av bergstoppar, ett hot mot ekosystem och ekonomi. Ett nytt sätt att utvinna kol är att spränga bort bergstoppar och hämta kolet som finns där under.

För en komplett lista klicka dig vidare till "the news that didn't make the news".

Tack till marksmedia för tipset.