Hur man tar isär en sverigedemokrat

Anna Tiberg på Dagens Arbete gör det som både Mona Sahlin och Per Schlingmann misslyckades med. Hon plockar isär en sverigedemokat med hjälp av sakfrågor. Intervjun är nästan surrealistisk, journalisten får rätt ofta hjälpa intervjuoffret med att hitta de svar han är ute efter - och vi snackar nu om sakfrågor som personen är ansvarig för i partiet.

Jag slänger in ett litet roligt stycke från ordväxlingen mellan Anna Tiberg och Per Björklund, sverigedemokraternas arbetsmarknadspolitiske talesman.

När det gäller bygget i Vaxholm. Ni har ju en skrivning om att utländska företag inte ska få konkurrensfördelar. Var det inte därför facket försatte bygget i Vaxholm i blockad? Facket ansåg att det handlade om konkurrensen skulle vara på lika villkor? Hur hänger era ståndpunkter ihop på det området?

Det känner jag inte igen.

Att utländska företag inte ska få konkurrensfördelar. Det står i ert program om Ekonomisk politik.

Det har inte jag varit med och skrivit. Det får du ta med någon annan.

Men det handlar ju också om arbetsmarknadspolitik, ni skriver en massa om hur arbetsmarknaden ska regleras där. Och arbetsmarknaden är ditt område, så det borde du väl känna till?

Nej, jag kan ingenting om det där, det får du ta med den som har skrivit programmet.

Mycket mer godis går att finna om man läser intevjun i sin helhet, bland annat passar Björklund på att slänga skit på svenskarna i Marbella.