Humor i älendet

Det är krig igen. Hydran har fått ett nytt huvud. Och omvärlden tittar på, oförmögna att göra något. Det är den gamla visan igen. Och som alltid lyser den nattsvarta humorn igenom.

Arabländerna möts för att komma överens om ett gemensamt svar på Hizbollahs attacker och Israel krigsförklaring mot Libanon. Saudiarabiska representanten önskar dela skulden på Hizbollah och Israel och fördömma båda parter (vilket är inte alls konstigt eftersom Hizbollah är en shiitisk organisation). Den syriska representanten blir mäkta upprörd och kallar arabländerna fega som inte helhjärtat stöder Hizbollah och Hamas i deras krig mot zionismen. Saudiarabierna ber syriern att hålla käft "ta ditt baath-snack och stoppa upp det i röven. Om du är så mån om Hizbollah och Hamas, varför gör du då ingenting? Ditt land gränsar ju mot Israel." Kuwait försöker gjuta olja på vågorna och ber om en kompromiss. Den syriska representanten är fortfarande arg och han menar att man måste blidka den "arabiska gatan". Kuwaitern svarar ironiskt "Samma arabiska gata som firade Saddam och al-Zarqawi?" Bråket fortsätter.

I en annan del av världen anfaller Israel mål i Libanon. I förväg har de sänt en varning. Banne den som attackerar våra bombflyg! Jag kan inte låta bli att skratta ett bittert litet skratt. Var det inte krig det handlade om? Det ingår att försöka skjuta ner motståndaren då liksom...

Syriens informationsminister gör i ett tv-uttalande i syrisk television ett Bagdad-Bob. "Mäktiga Libanon slår tillbaka mot ondskan Israel och den zoinistiska staten lider stora förluster." Han om någon borde förstå att Libanon inte har något försvar att snacka om. Det var ju just Syrien som avväpnade och ockuperade Libanon fram tills något år sedan. Informationsministern borde väldigt väl veta att det sitter ett gäng libanesiska militärer och kurar i ett skyddsrum i hopp om att "allt dethära ska ta slut".

Märker förresten att FN:s Säkerhetsråd fortfarande inte har koll på verkligheten. Det är ju krig för bövelen. Sätt igång och jobba! Jag kan förstå att det är skönare att sitta i ett luftkonditionerat rum och röka på för glatta livet. Men kom igen... ni har ju ett jobb att sköta liksom.

Två tomater gick över vägen. Den ena blir påkörd. Då vänder den andra sig om och säger "kom igen ketchup!"