40 000 svenskar kan vara beroende av dataspel!

grimas.jpgVisst låter allting väldigt hemskt när det står i fetstil efterföljt av ett utropstecken?

Rubriken kan vi tacka organisationen Fair Play[1] för. Jag kan någonstans förstå deras korståg mot spel, ungar nuförtiden spenderar alldeles för mycket tid framför tv-skärmen eller datorn. Inte ens jag som jobbar med skiten orkar sitta en längre stund med ett spel, det finns ju ett helt liv där ute.

Samtidigt måste jag dra slutsatsen att Fair Play är idioter. Lata sådana dessutom. I deras senaste rapport som orsakat rubriken "40 000 svenskar kan vara beroende av dataspel" är rönen nämligen inte ens deras. Låt mig citera Oskar Skog från Super PLAY-forumet:

40 000 svenskar kan vara beroende av dataspel, enligt en studie BYGGD PÅ AMERIKANSKA STUDIER

Så jag gissar att Fair Play har läst en amerikansk studie som säger att X antal amerikaner är beroende av tv-spel och sedan gjort en matematisk uträkning där X antal amerikaner = Y antal svenskar baserat på total folkmängd och sagt det till en reporter nånstans.

Snacka om en vetenskaplig undersökning... ni kunde åtminstone ansträngt er och forskat själva Fair Play? Nu lär er rapport sågas i bitar. Precis som förra gången.

Det som är mest skrämmande är att nymoralisternas ord tas på allvar och kommer att kosta oss skattebetalare massor med pengar då Folkhälsoinstitutet önskar starta en utredning om huruvida spelberoende ska räknas som en folksjukdom...

  1. Jag slår vad om att det är ett ironiskt valt namn []