Helylle-McCain

Det här är bilden som återställt lite av McCains sneda gloria. Republikanernas smutskastning har ju annars varit så smutsig att även de härdade amerikanska väljarna ryggat tillbaka. Obama ska ju ha umgåtts med terrorister, varit muslim i smyg, pratat med intellektuella, velat göra en socialistisk (läs kommunistisk) stat av USA, inte varit en riktig amerikan (född i Hawaii) och kanske värst av allt tillåtit sig arrogansen att visa sig med en mörk hudfärg - utomhus.

Droppen rann dock över bägaren under ett möte i Minnesota. En kvinna i publiken fick nämligen tag på en mikrofon och hade fräckheten att kalla Obama för arab. En sådan attack kunde inte ens McCain stå ut med. Han tog tillbaka mikrofonen och försvarade Obama med orden:

"No, ma'am. He's a decent family man [and] citizen that I just happen to have disagreements with on fundamental issues and that's what this campaign's all about. He's not [an Arab]."

Det är så skönt att se. Till och med McCain vägrar att sjunka så långt. Obama är ingen arab. Herregud människor, han är faktiskt en hederlig familjfar...

Om ett par dagar lär vi se samma amerikanska kvinna på en tv-show med tårarna rinnande och frågan "varför hatar de oss så mycket?" Jo, kanske för att ni hatar dem lika mycket.

Huffington Posts Hanna Ingber Win tar upp frågan i ett bra inlägg. Man mår allt lite bättre av att se att det finns tänkande människor kvar i landet. Även under valtider.