Hälsoklubbens damage control

Det är ingen hemlighet att jag anmält Hälsoklubben till Marknadsetiska rådet. Jag fick en bekräftan på min anmälan efter att ha kommit tillbaka från semestern, där sades att ärendet skulle tas upp i september och jag fick även ta del av Hälsoklubbens försvar.

VD Dennis Bergström anser självfallet att företaget inte gjort något fel. Han menar att dieten är oskadlig, att man inte alls påstått att det går att gå ner i vikt endast med OneWeek-produkten (trots att reklamsnutten till höger skriker ut "Jag tappade 9 kg på 28 dagar med OneWeek") utan att det gäller att kombinera produkten med motion och god kosthållning för att resultatet skall infinna sig. Han verkar dock inte förstå att det fortfarande är ohälsosamt att tappa mer än ett kilo vikt i veckan...

Eftersom jag kritiserat den närmast anorektiska modellen tycker Dennis Bergström vidare att Sky Burness är hälsan själv, men att...

"Bilderna kanske inte till 100% har kunnat framhävda detta faktum, att hon är vältränad. Vi har därför eftersökt nytt bildmaterial från USA, som ger en ännu mer rättvis bild av henne."

Resultatet av detta kan vi se i bilden till höger. Det här ska då visa den vältränade (och inte den undernärda) modellen. Själv är jag fortfarande högst tveksam gällande min bedömning av kvinnans hälsa.

Det sagt, bollen ligger fortfarande hos MER, håll gärna ett öga på hemsidan, beslut kommer att fattas i början av september.