Grand Theft Auto IV, en trailer

Med tanke på hypen runt Grand Theft Auto-spelen var det givet att jag skulle bli besviken över fyrans trailer. Vi skymtar dagens New York, åker över staden, panorerar runt ett par ökända riktmärken och visar en bild på en svartmuskig huvudkaraktär.

Jag hinner tänka, fan vad coolt, en arab i New York. Kontroversernas Rockstar Games har gjort det igen. Men så öppnar karaktären munnen och låter som en amerikansk skådespelare som försöker härma en ryss. Besvikelse igen.

Förhoppningen är att New York inte kommer att vara den enda spelbara staden. Vi har redan besökt den i form av Liberty City. Och så hoppas jag på en karaktärsutveckling, skippa ryssen och låt honom bli arab. En arab i New York. Kom igen, hur jäkla coolt hade inte det varit? Politiskt laddat och kontroversiellt - Rockstar Games i ett nötskal.

Noterar även att trailern inte visar på en kvinnlig huvudkaraktär. Det här blir nog det sjunde GTA-spelet (eller nåt) med en man i huvudrollen - det börjar kännas gammalt och stagnerat.

Jo, jag vet att spelupplevelsen kommer att vara lika grym som alltid. Förhandsintrycket från trailern är dock att Grand Theft Auto IV är Grand Theft Auto, igen. Det kan man vara både nöjd och förgrymmad över.

Vad tycker du?