Glass är bajs

Nej! Jag kan inte släppa det. Jag tänker inte släppa det. Förlåt, men vissa saker måste redas ut. En barnfamilj i Australien serverades bajsglass efter att ha klagat på en hög ljudnivå i en restauranglokal. Mamman i familjen tog sig en smakbit. Och min hjärna sprängs snart av alla frågor.

Hur gnällig måste man ha varit för att förtjäna ett sånt straff? Hur noga har den här bajsglassen förberets egentligen? Hade man jämnat ut, frusit och pyntat med mynta? Var någon strössel inblandad? Var det djur- eller människobajs? Hur har insamlingsförfarandet gått till? Har man hållit upp en skål för en färsk dump? Tagit upp det ur toaletten? Hittat något på gatan, och i så fall, hur har man lyckats behålla mjukheten?

Varför frontar expressen med den här nyheten? Är nyhetsuppläsaren ironisk, eller är det där verkligen hans röst? Gör han sig till, eller är det hans dialekt? Höll han för näsan när han läste upp manuset, och i så fall, varför?

Varför går familjen ut och berättar det här i tv? Hade de någon aning om att vi skulle se deras historia i expressen? På hur mycket kan man egentligen stämma en resturang som serverar bajsglass? Och viktigaste av allt, skulle det kunna hända i Sverige? Och vad gör FRA åt saken i så fall?