GayGamer.net under attack

Det finns en anledning till att jag föredrar singleplayer-mode i mina spel. Man slipper nämligen den enorma mängd omogna skitstövlar som man annars skulle möta om man begav sig online med favoritliret.

Det är lätt att få sig totalt fel intryck av spelvärlden bara man kopplar upp sig. Atmosfären är oftast rasistisk, homofobisk och sexistisk. Jag kommer inte ens ihåg hur många spel jag lagt ner bara för att jag inte orkat med online-klientellen, men titlar som Halo 2, Burnout 3 och Counter-Strike: Source får läggas till på listan. Bäst är alltid att spela på dedikerade privata eller modererade servrar, men det är ju inte alltid det går att hitta sådana.

Nu har tyvärr den omogna spelmaffian hittat ut även på webben. De har förvisso alltid varit här, men en ganska anonym närvaro i interna forum har gjort att man kunnat ignorera skitstövlarna om man så önskat. Attacken mot underbara bloggen GayGamer.net visar på en oroande utveckling.

GayGamer.net är en blogg som sedan starten försökt väcka vårt medvetande om en grupp spelare som i stort varit ignorerade av branschen. Bloggen har försökt sammanföra homosexuella spelare, rapporterat nyheter från spelbranchen och skrivit debattinlägg och ledare där gruppens intressen hamnat i fokus. Detta har tydligen retat upp någon idiot som bestämt sig för att satsa på DoS-attacker som sedan lett till att sajten skjutits i sank.

Det är sorgligt. Inte bara för personalen bakom GayGamer.net, utan även för alla oss andra som tvingas inse att vissa av våra medspelare ännu saknar den mognadsgrad som gör att man kanske kan stå ut med dem. Det blir fortsatt fokus på singleplayer för min del. Det känns inte som att man missar så mycket.