Går det att komma undan Radiotjänst?

Det här är en vädjan till Sveriges journalistkår. Kan någon av er vara vänlig att ställa följande fråga till Maria Borelius, Cecilia Stegö Chiló och Tobias Billström? Hur gör man egentligen för att komma undan tv-avgiften?

Min personliga erfarenhet säger mig att det inte går. Jag har köpt två tv-apparater i mina år, båda gångerna har Radiotjänst hört av sig. Den första gången bodde jag fortfarande hemma och kunde därför komma undan. Efter att ha talat om för dem att jag bodde hos föräldrarna kunde de slå upp adressen i sitt register och se att vårt hushåll faktiskt betalade tv-avgiften. Jag slapp därmed betala och damen på andra sidan luren bad till och med om ursäkt.

Min andra tv köpte jag när jag flyttade hemifrån. Samtalet kom två dagar senare. Elektronikaffärerna har tydligen upplysningsplikt gentemot Radiotjänst. "Hej! Vi ser att du har köpt en ny tv. Vill du anmäla tv-innehav?" Jag suckade lite lätt och sade att, jo, jag vill anmäla tv-innehav.

Så... hur kunde Billström, Borelius och Stegö Chiló komma undan?

Jag tror att jag kan svaret redan. Det är nämligen så att jag inte vill fuska mig genom livet. Jag ställer gärna upp för andra, betalar mina skatter och bidrar med mitt lilla för att hålla välfärdssamhället igång. Nu ska jag inte ta ut saker och ting i förskott, men jag tror att att vi har en majoritet i högern som gärna vill fuska sig fram. Det visar inte minst de 6500 anmälningarna till Radiotjänst om tv-innehav senaste veckan. det finns en hel del intressanta namn att hitta där.

För övrigt vill även jag skicka en gratulation till Magnus Ljungkvist, den första bloggaren i Sverige att fälla en minister. Hoppas på många fler!

Nu undrar jag bara vad Boreilus kommer att skriva i sin CV?

Handelsminister, Stockholm, 20061006-20061014

Är det en för- eller nackdel att ta med det i resumén?