Fringe, en J.J. Abrams-klyscha

Första avsnittet avklarat. Vem orkar kolla på Kanal 5:s sönderhackade sändning när en nerladdning tar tjugo minuter, visst? Och vet ni vad, jag vill tycka om serien, men det är någonting där som får mig att fundera på att skippa kalaset. Jag har ju redan sett det här tidigare, och förvånansvärt mycket från J.J. Abrams egna serier dessutom.

Skulle det där typsnittet, de där ljudslingorna eller inledningen med flygplanet vara någon form av ironi? För jag fattar inte. Försöker man lura i oss att det är Lost vi tittar på? Och glöm inte det där onda, mystiska företaget heller för guds skull.

Sedan har många andra sagt det. Det luktar Alias. Det luktar Arkiv X. Det luktar Eureka. Det luktar som den där kanadensiska sci-fi-serien som är förvånansvärt vanebildande. Och det är synd, för jag tycker om Anna Torv, Joshua Jackson, John Noble och Lance Reddick. Jag tycker om fotoarbetet. Faktum är att serien verkar lovande, som något man borde följa.

Problemet är bara det att tv-världen hunnit ifatt Abrams. Och numera finns det andra serier som är bättre än Fringe. Och då handlar det om prioriteringar. Efter ett avsnitt hamnar tyvärr Fringe inte särskilt högt upp i listan.